Nieuws

Home / Nieuws

Conservatorium Talent Award organiseert jazz workshop voor muziektalent uit Meierijstad

  • CHV Academy

Zaterdag 11 februari aanstaande geeft Peter Willems, winnaar van de Conservatorium Talent Award 2022, een unieke jazz-workshop aan muziekleerlingen van Phoenix Cultuur; zangers, trombonisten, pianisten, drummers en deelnemers aan de Talentenklas Muziek van CHV Academy. De workshop, onder leiding en organisatie van jazz-trombonist en conservatorium-docent Bert Boeren, wordt aangeboden door de Conservatorium Talent Award en ondersteund door het Prins Bernhard Cultuurfonds. Jazzliefhebbers zijn van harte welkom om de workshop bij te wonen, van 14.30 – 17.00 uur op de 2e verdieping van de Cultuurfabriek op de Noordkade in Veghel.

Conservatorium Talent Award 2022
De Conservatorium Talent Award (CTA) is onderdeel van Jazz in Duketown en wordt ondersteund door het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant. Het is een uniek jazzevenement dat aanstormend talent een podium biedt in verschillende disciplines: van zang en gitaar tot trombone en contrabas. De beste studenten van de Nederlandse conservatoria strijden jaarlijks om de Conservatorium Talent Award. In 2022 sleepte bassist Peter Willems van het Conservatorium van Maastricht de felbegeerde award in de wacht. Hiermee won hij € 5.000,- om te besteden aan talentontwikkeling en een optreden tijdens de komende editie van Jazz in Duketown, dat dit jaar plaatsvindt van 26 t/m 28 mei. Initiator van CTA is Bert Boeren - voorheen programmeur voor Jazz in Duketown en jazz-trombonist bij onder meer het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, en docent aan diverse conservatoria.

Kijk voor meer informatie over de Conservatorium Talent Award op www.jazzinduketown.nlen klik hier voor muziekles bij Phoenix Cultuur!