“Muziek is een heel directe vorm van kunst waardoor je echt volledig in het nu bent. Als ik een probleem heb in mijn leven dan denk ik daar niet aan als ik speel. Dan is het weg, je bent helemaal in het nu. Hoe mooi is dat?”
Eric Vloeimans is een improviserend trompettist en componist die de term ‘jazz’ voor zijn muziek te beperkend vindt. Zijn werk wordt gekenmerkt door een melodische en lyrische kracht, en een karakteristiek, individueel geluid dat in de meer ingetogen stukken fluwelig of fluisterend wordt genoemd. Zijn motto is: ‘Ik maak muziek voor miljoenen, maar die heb ik nog niet allemaal bereikt’. Hij geeft daarbij echter nooit toe aan de smaak van het grote publiek, en blijft altijd zichzelf.
Vloeimans studeerde aan het Rotterdams Conservatorium; aanvankelijk klassiek trompet, later op de jazzopleiding. In de Verenigde Staten volgde hij lessen bij Donald Byrd en maakte hij deel uit van de bigbands van Frank Foster en Mercer Ellington. Al relatief vroeg in zijn carrière wint Vloeimans de belangrijkste jazzprijzen. In het eerste decennium van 21ste eeuw mag hij zich daarom, en door zijn optredens in televisieprogramma's zoals De Wereld Draait Door, als een van de weinige jazzmusici een bekende Nederlander noemen.
Eric Vloeimans is regelmatig te gast bij jonge musici en kleinschalig opererende ensembles. Hij werkt voortdurend aan vele projecten tegelijk. Sinds 2006 leidt hij het kamerjazztrio Fugimunid en de elektrische combo Gatecrash, waar ook funk- en rockelementen in doorklinken.
“Leerlingen die ik les geef komen vaak als een soort muisje binnen. Dan ben je de eerste twee jaar bezig om vertrouwen te scheppen en een veilige omgeving te creëren. Ineens zie je een knop omgaan en denk je, 'wat is er nou gebeurd?'. Dan zie je die ontwikkeling tot uiting komen en weet je waar je het voor doet. Als ze dat eenmaal voelen, dat ze iets kunnen met hun verbeelding en dat een eigen leven gaat leiden, dat blijft je hele leven bij je."
Maaike is in 1995 cum laude afgestudeerd aan het conservatorium te Utrecht als uitvoerend klassiek zangeres. Al tijdens haar opleiding speelde ze de hoofdrol van Christine in de musical The phantom of the opera in het circustheater. Haar carrière daarna nam een vogelvlucht en inmiddels heeft ze al meer dan 15 hoofdrollen op haar naam staan en 3 awards waaronder de Johnny Kraaijkamp musicalaward voor 'beste vrouwelijke hoofdrol in een grote productie' voor haar rol als Maria in The sound of music. Nog steeds staat ze elk seizoen in de Nederlandse theaters.
Maaike begeleidt een mooie en getalenteerde schare zangleerlingen én een koor in hun ontwikkeling. Daarnaast geeft Maaike door het hele land workshops op het gebied van zangtechniek en interpretatie, uitstraling en presentatie, auditieworkshops, koorsamenzang en presentatie, musical en staging workshops en ga zo maar door.
“Hoe persoonlijker, hoe echter, hoe beter. Die puurheid van de artiest zelf die moet je naar buiten kunnen brengen. Het gaat niet alleen om het ontdekken van talent, maar om een algehele persoonlijke ontwikkeling als je jong leert om creatief bezig te zijn”
Deze Maastrichtse werd al op 8-jarige leeftijd ontdekt. Wilma studeerde aan het conservatorium in haar geboortestad bij Mya Besselink en het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Ze behaalde het DM- en UM-Diploma en het operaklas-diploma Summa Cum Laude. Meteen na haar studie ontving zij de Edmond Hustinx-prijs en won ze de tweede prijs op het Cristina Deutekom Concours. Wilma werd in die tijd gecoacht door Mya Besselink, die haar de kunst van het expressieve zingen leerde.
Wilma heeft zowel in binnen- als in buitenland mooie hoofdrollen in opera en operette op haar naam staan. Ook heeft Wilma een uitgebreid repertoire opgebouwd op het gebied van oratorium en lied. Ze heeft hoofdrollen gezongen bij De Hoofdstad Operette, een gezelschap dat door heel Nederland operette-producties en concerten op het podium bracht. Verder heeft Wilma gezongen in producties van onder meer de Reisopera en Opera Zuid. Daarnaast treedt ze regelmatig op met bekende koren, zoals de Mastreechter Staar en het Westlands Mannenkoor.
De laatste jaren heeft ook de intimiteit van kamermuziek haar hart gestolen. Het romantische repertoire heeft haar voorkeur, omdat dit aansluit op haar gevoel voor expressie. Maar ook het moderne repertoire heeft haar aandacht. Wilma trad regelmatig op in verschillende kamermuziekensembles, o.a. met klarinettist Lars Wouters van den Oudenweijer en pianist Hans Eijsackers.
“Tussen 14 en 17 jaar ga je ontdekken wat je interessant vindt en ontdek je je eigen identiteit. Het is een hele belangrijke fase in je ontwikkeling, en dat is precies waar je die creativiteit kan gaan prikkelen.“
Kiki groeit op in Tegelen, een kleine stad in Nederland. Ze bracht haar jeugd door omringd en gevuld met natuur, dagdromen en tekenen. Vandaag de dag is ze een van de meest gevestigde namen van Nederlands design. Ze studeerde aan de Design Academy Eindhoven waar ze haar toekomstige partner, Joost van Bleiswijk, ontmoet.
Kiki’s wereld is grillig en kleurrijk, lyrisch en persoonlijk maar toch verfijnd door een rigoreuze aandacht en vakkundig vakmanschap. Sinds het oprichten van haar studio in 2000, gevolgd door haar Cum Laude afstuderen van de Design Academy Eindhoven, heeft Van Eijk een uniek scala van werk geproduceerd wat varieert van meubilair design tot textiel tot experimentele kunst installaties en werk op papier.
Haar autonome sculpturen zijn geëxposeerd in musea en gallerijen in steden wereldwijd zoals Londen, Parijs, Milan, New York, Tokyo en Rome. Haar samenwerkingen bevatten merken zoals Hermès, Google, Saint-Louis, Cor Unum, Bisazza, Häagen-Dazs, Serax, Bernhardt Design and Nodus. Recent heeft ze samengewerkt met bedrijven zoals Coachella, Studio Edelkoort Paris, Audax Textile Museum, Zuiderzee Museum, Noord Brabants Museum, Design Academy Eindhoven, Venice Projects, Rijksmuseum en Centraal Museum Utrecht.
"Andere laten genieten van dans is mijn doel. Het is zo mooi om te zien als je aan een vaste dansgroep les geeft dat ze na elke les een beetje beter worden en ze de choreografie steeds beter kennen. Ook is het bijzonder om te zien als ze leren hun emotie er in te stoppen. Ik word blij als ze voldaan naar huis gaan met een lach op het gezicht, dat is waar ik het voor doe!"
Cas Beekmans is vanaf zijn vierde al begonnen met jazz ballet en daar is klassiek ballet snel bij gekomen. Naarmate hij ouder werdt kwam hij hobbymatig in aanraking met diverse dansstijlen. In 2019 kwam hij erachter dat hij meerdere opleidingen kon volgen waardoor hij van zijn hobby zijn beroep kon maken. Vervolgens is hij afgestudeerd van de Utrechtse Dansacademie waar hij zichzelf flink heeft kunnen ontwikkelen en ontplooien en begint nu net aan een nieuwe uitdaging; de opleiding Dansdocent aan Codarts Rotterdam. Naast deze studies geeft hij les aan verschillende dansgroepen en hoopt na zijn studie zijn steentje bij te dragen aan de danswereld als docent, in de vorm van uitvoerend werk en talentontwikkeling.
“De kwaliteit van het onderwijs is hét fundament onder onze gezamenlijke en individuele welvaart en welzijn. Recent heb ik weer kunnen ervaren wat muziek de jeugd brengt in hun ontwikkeling. Kennis, zelfvertrouwen, de kunst van het samenwerken en heel veel plezier. Geweldig en wat ben ik stiekem jaloers op deze kinderen. Zelf heb ik dat nooit aangeboden gekregen en pas op (te) latere leeftijd de waarde van muziek maken kunnen ervaren.’
Herman Molenaar vervulde tot januari 2022 bijna 15 jaar de functie van Managing Director en CFO van Vanderlande Industries. Op dit moment vervult hij meerdere advies- en bestuursfuncties in het bedrijfsleven. Zo is hij onder meer voorzitter van Platform Ondernemend Meierijstad.