Kick Arts! op het voortgezet onderwijs

Home / Kick Arts! op het voortgezet onderwijs

CHV Academy presenteert: Kick Arts!

Ben je een leerling van het Fioretti College, Zwijsen College of Elde College? Klik hier!

Kick Arts! is hét naschoolse programma waar leerlingen van het Fioretti College, Zwijsen College en Elde College onder begeleiding van een kunstprofessional hun creatieve talenten kunnen ontdekken. Een jaar lang bieden we gratis workshops aan op het gebied van dans, theater, nieuwe media, muziek en beeldende kunst. 

Gedurende het schooljaar volgen leerlingen circa 30 workshops. In de eerste workshops wordt er kennis gemaakt met verschillende kunstdisciplines. Zo ontdekken de leerlingen wat ze leuk vinden om te doen of waar ze meer van willen weten. Vervolgens wordt er gewerkt aan een persoonlijk leertraject op basis van de voorkeuren van de leerlingen. Vanuit ieders persoonlijke talent werken de leerlingen aan een gezamenlijk werk. Hoe dat eruit komt te zien, is geheel aan de leerlingen zelf! 

Deelname aan Kick Arts! draagt niet alleen bij aan het ontdekken van de creatieve talenten, maar ook aan de ontwikkeling van persoonlijke vaardigheden zoals zelfvertrouwen, probleemoplossend vermogen en samenwerken. Het Fioretti College, het Zwijsen College en het Elde College hebben kunst & cultuur hoog in het vaandel staan en vinden educatie op deze gebieden een grote meerwaarde voor hun leerlingen. De workshops van Kick Arts! worden naschools verzorgd en er komen kunstdisciplines en methodes aan bod waar op school soms geen ruimte voor is of waarvoor er geen apparatuur en materialen voor aanwezig zijn. De aanwezige CHV Academy kunstprofessional kan alles vertellen over de beoefening van het vak in de praktijk. 

De nieuwe editie van Kick Arts! start na de herfstvakantie. Via deze pagina kun je je inschrijven.

Via de CHV Academy, Circle of Talent kunnen kinderen en jongeren uit het basis- en voortgezet onderwijs hun creativiteit en artistieke talenten ontwikkelen door middel van structureel kunstonderwijs gegeven door kunstprofessionals. Via de zogenaamde Talentenklassen in de vrije tijd kunnen zij zich daarnaast voorbereiden op kunst- en vakopleidingen in het beroepsonderwijs en het hoger onderwijs. Meer weten over de Talentklassen? Klik hier >