Nieuws

Home / Nieuws

Classic Express op de Noordkade

  • CHV Academy

    CHV Academy

Meeklappen, ontroerd raken of totaal verbluft zijn: vanaf dinsdag 15 februari ontdekken basisschoolkinderen uit Meierijstad de magie van muziek in de Classic Express van het Prinses Christina Concours. Deze uitschuifbare muziektrailer is de eerste rijdende concertzaal ter wereld en staat op uitnodiging van de CHV Academy, Circle of Talent tot en met 18 februari op de Noordkade in Veghel.

Jonge musici, prijswinnaars van het Prinses Christina Concours, nemen de kinderen mee in de muziek. Deze week stappen basisschoolleerlingen van de Beemd in Schijndel, Maria ter Heide in Mariaheide, De Sprongh in Olland en de Kienehoef en de Springplank in Sint Oedenrode in deze bijzondere concertzaal.

De Classic Express is een enorme trailer die kan uitschuiven tot een concertzaal met ruimte voor ongeveer 35 kinderen. Binnen zijn zitjes en een podium voor de muzikanten. Speciale lichten en videobeelden versterken de werking van muziek en alle klank en geluid wordt gereguleerd met een vernuft akoestisch systeem, dat zelfs de akoestiek van het Amsterdamse Concertgebouw kan nabootsen. Al meer dan 130.000 kinderen maakten op deze manier kennis met klassieke muziek.

De Classic Express is een initiatief van het Prinses Christina Concours, een toonaangevend landelijk platform voor muziekeducatie en talentontwikkeling. De stichting stimuleert kinderen en jongeren al ruim 50 jaar in hun muzikale ontwikkeling. CHV Academy, Circle of Talent Meierijstad is een initiatief van Phoenix Cultuur en wordt mogelijk gemaakt door het bedrijfsleven, de gemeente en het onderwijs. Kunstdocenten van de CHV Academy geven op alle 34 basisscholen in Meierijstad structureel kunstles aan de kinderen in de groepen 4, 5, 6 en grotendeels ook 7.