Nieuws

Home / Nieuws

CHV Academy brengt een nieuw seizoen Kick Arts!

Creatieve workshops voor alle leerlingen van het Elde College, Fioretti College en Zwijsen College
  • CHV Academy

Kick Arts! is het programma waar leerlingen van het Fioretti College, Zwijsen College en Elde College hun creatieve talenten kunnen ontdekken. Het is het tweede jaar dat álle leerlingen uit het voortgezet onderwijs in Meierijstad de kans krijgen om verdiepende en inspirerende kunstworkshops te volgen. 

Tijdens het schooljaar volgen leerlingen onder begeleiding van een kunstprofessional workshops op het gebied van dans, theater, nieuwe media, muziek en beeldende kunst. Op deze manier kunnen leerlingen van verschillende disciplines proeven en ontdekken waar hun interesse en creatieve talenten liggen. 

De boodschap van Kick Arts! is dat alles kan en niets moet: ‘Kunst is wat jij ervan maakt!’. De leerlingen zijn vrij om de lessen naar eigen inzicht en behoefte in te vullen. Deze werkwijze draagt bij aan de ontwikkeling van persoonlijke vaardigheden zoals zelfvertrouwen, creativiteit en probleemoplossend vermogen. Samen met de Kick Arts! coach wordt er gewerkt aan een persoonlijk leertraject op basis van de voorkeur van de leerling. Vanuit ieders persoonlijke talent werken de leerlingen uiteindelijk aan een gezamenlijk werk, dit kan een kunstwerk, concert, magazine, expo of voorstelling zijn. Hoe de eindpresentatie eruit komt te zien, is geheel aan de leerlingen zelf!

Leerlingen van verschillende leeftijden en leerniveaus kiezen zelf voor Kick Arts! en zitten bij elkaar in de groep. De workshops van Kick Arts! starten na de herfstvakantie en vinden op donderdagmiddag na schooltijd en buiten de eigen schoollocatie plaats. Kick Arts! is een initiatief van CHV Academy, Circle of Talent en sluit aan op het structurele kunstonderwijs dat door CHV Academy op  alle basisscholen in Meierijstad verzorgt wordt. Dankzij de bijdragen van de partners van CHV Academy, Circle of Talent, uit bedrijfsleven, onderwijs en gemeente Meierijstad, zijn de workshops gratis te volgen. 

Kijk hier voor meer informatie en inschrijving